Sulakyurt'da hayvancılık gelişiyor

Sulakyurt

Sulakyurt' ta Sürü Yöneticisi ” Sertifika Teslim Töreni Yapıldı Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Sulakyurt ilçesinde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Eğitiminde başarılı olan 43 yetiştiriciye sertifikaları törenle teslim edildi.

HAYVANCILIKTA SORUN YOK

Sertifika teslim törenine Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt Belediye başkanı İsmail Bildik, İlçe Müdürü İlker Demirci, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi ve daire amirleri kursiyerler katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Sulakyurt ta 4 bin büyükbaş, 12 bin küçükbaş hayvan olduğunu söyledi.

120 SAAT EĞİTİM VERİLDİ

Eğitimlerde yetiştiricilerimize hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlıklı süt elde edilmesi, damızlık hayvan seçebilme gibi konularda 120 saat eğitim verildiğini belirten Kırbaş, İl genelinde açılan bu kurslarla yaklaşık 400 yetiştiricinin eğitim aldığını bildirdi. Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez; ilçede tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını, Sulakyurt barajının devreye girmesiyle yaklaşık 26 bin dekar alanda sulu tarıma geçilerek ilçede modern tarımın yaygınlaştırılacağını ve üretimin artacağını kaydetti. Konuşmalardan sonra belgeler teslim edilerek tören sona erdi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ